O‘QUV TARBIYA VA BOSHQARISH JARAYONI TAHLILI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada o`quv tarbiya va boshqarish jarayonining ish jarayonida nazorat-tekshiruv ishlari (yozma nazorat va mustaqil ishlari, testlash va hokazolar)ni olib borish, o‘quv predmeti o‘rganilishini boshqarish jarayoni, har bir dinamik tizim kabi, uning dinamikasiga o‘z vaqtida va samarali yondashilgandagina barqaror rivojlanishi mumkinligi aniqlangan.It has been determined that the work process of the educational education and management process can be developed only when conducting control and inspection work (written control and independent work, testing and actions), the process of managing the study of the educational subject, each dynamic system, its dynamics are approached in a timely and effective manner.