IBN XALDUN FALSAFADAGI ERKINLIKNI JAMIYATDAGI INSON MUNOSABATLARIDA TUTGAN O‘RNI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada sharq falsafasining yirik nomoyondasi Ibn Xaldunning erkinlikni jamiyat hayoti bilan bog‘lab tahlil etgan fikrlari о‘rganilgan. Uning erkinlik insonnning ta’sir kuchi va doirasi bilan turli xil miqdorda bo‘lishi haqidagi qarashlari yoritilib berilgan. Erkinlikni insonlar munosabatidagi o‘rniga e’tibor qaratilgan.