SAMARADORLIK: MUVAFFAQIYATGA ERISHISHNING ASOSIY OMILI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada samaradorlik tushunchasi, bozor iqtisodiyoti sharoitida samaradorlikning ahamiyati, ustunliklari, samaradorlik maqsadi hamda samaradorlikni oshirish texnologiyalari va samaradorlikka erishishda inson omilining roli keltirilgan.В данной статье представлены понятие эффективности, значение эффективности в рыночной экономике, ее преимущества, назначение эффективности и технологии повышения эффективности, а также роль человеческого фактора в достижении эффективности.This article presents the concept of efficiency, the importance of efficiency in the market economy, its advantages, the purpose of efficiency and the technologies of increasing efficiency and the role of the human factor in achieving efficiency.