Monetar siyosati transmission mexanizmi foiz kanallarining iqtisodiyotga ta’siri borasida ilmiy-nazariy qarashlar (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Monetar siyosat transmission mexanizmining ahamiyati borasida va transmissiyaning turli davlatlarda samaradorligini aniqlash borasida oxirgi 50 yilda ko‘plab ilmiy tadqiqotlar olib borilmoqda. Bunda olimlar tomonidan turli empirik modellardan foydalanib kelishmoqda. Ushbu ilmiy tadqiqotlar yillar sari monetar siyosat transmissiyasidagi yangidan-yangi kanallarni va ular samaradorligini aniqlash metodlarini yuzaga chiqarmoqda. Ularning ayrimlari bilan yaqindan tanishib chiqamiz.