BOSHLANG’ICH TA’LIM O‘QITUVCHILARI O‘RTASIDA TARMOQ O‘RNATISH VA HAMKORLIK ASOSIDA AXBOROT KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur tezisda boshlang’ich sinf o’quvchilarining axborot istemoli madaniyatini rivojlantirishning ayrim metodik masalalari yoritib berilgan. Bugungi globallashuv davrida axborot madaniyati sohasida vujudga kelayotgan dolzarb muammolar xususan dunyoning ayrim mintaqalarida toboro kuchayib ildiz otib borayotgan ma’naviy inqiroz xavfi o’quvchilarda axborot tahdididan asrash ular orasida mutolaa madaniyatining rivojlantirish masalalari hamda ta’lim tizimida yangi axborot kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanib dars jarayonini tashkil qilishda xorijiy tajribalar batafsil bayon qilingan.