PROGMALINGVISTIKA VA UNING TILSHUNOSLIKDAGI AHAMIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqolada progmalingvistika va uning tilshunoslikdagi ahamiyati hususida ayrim fikr-mulohazalar bayon etilgan. SHuningdek maqolada, progmalingvistkaning rivojlanish bosqichlari, tarixiy taraqqiyoti hamda uning til ta’limidagi o‘rni hususida ham ayrim mulohazali fikrlar bayon etilgan. В данной статье представлены некоторые мнения о прогмалингвистике и ее значении в языкознании. Также в статье выражены этапы развития программной лингвистики, историческое развитие и ее роль в языковом образовании. In this article, some opinions about progmalinguistics and its importance in linguistics are presented. Also, in the article, the stages of development of program linguistics, historical development and its role in language education are also expressed.