NOMALARDA GUL VA BULBUL OBRAZI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada gul va bulbul obrazi tarixi, nomalarda qo‘llanilishi tahlil qilingan. Mumtoz adabiyotda gul va bulbul obrazi paydo bolishi, bu obrazlar orqali ochib beriladigan ma’nolar ko‘rib chiqilgan.В данной статье анализируется история изображения цветка и соловья и его использование в именах. Рассмотрено возникновение образа цветка и соловья в классической литературе, значения, раскрываемые розой и соловьем.This article analyzes the history of the image of a flower and a nightingale and its use in names. The emergence of the image of a flower and a nightingale in classical literature, the meanings revealed by a rose and a nightingale are considered.