TIOKSIKOLOGIK KIMYODA ATOM-ABSORBSION SPEKTROSKOPIYA USULLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Atom-absorbtsion spektroskopiya - bu analitik kimyoda qo'llaniladigan usul bo'lib, u atomlarning singari tutashish jarayonlarini o'rganish uchun mo'ljallangan. tioksikologik analizda, bu usul og'ir metallar, toksinlar va boshqa zararlanuvchi moddalarni aniqlashda juda foydalidir. Bunda absorbtsiya, atomizatsiya kvantifikatsiya yordamida analiz qilinadi. Bu ma'lum bir moddaning konsentratsiyasini aniqlash imkonini beradi. Bosqichlari - namuna tayyorlash, atomizatsiya, yorug'lik manbasi lampalari (HCL) yoki lazerlar ishlatiladi, spektrometrik tahlil.