ҚАНДЛИ ДИАБЕТА ҚАРШИ ДОРИ ВОСИТАЛАРИНИ ТОКСИКЛИГИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация. Антидиабетик дорилар таъсир механизмига ва беморнинг индивидуал хусусиятларига қараб турли даражадаги токсиклик ва ён таъсирга эга бўлиши мумкин. Антидиябетик препаратни танлаш шифокор томонидан беморнинг индивидуал шароитлари ва биргаликдаги касалликларни ҳисобга олган ҳолда амалга оширилиши муҳимдир. Қон шакарини мунтазам мониторинг қилиш ва назорат қилиш ҳам исталмаган таъсирларнинг олдини олиш ва даволаниш хавфсизлигини таъминлаш учун жуда муҳимдир.