БУРҲОНУДДИН МАҲМУД БУХОРИЙНИНГ “ТАТИММАТУЛ-ФАТОВО” АСАРИНИНГ ҲАНАФИЙ МАЗҲАБИНИ РИВОЖЛАНТИРИШДАГИ АҲАМИЯТИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Бурҳонуддин Маҳмуд Бухорий — ХIX асрнинг энг муҳим ислом уламоларидан бири бўлиб, у Ҳанафий мазҳабининг ривожида муҳим роль ўйнаган. Унинг "Татимматул-Фатово" асари фиқҳий ҳуқуқнинг илмий асослари ва фатва беришнинг услублари ҳақида батафсил маълумотларни ўз ичига олади. Бухорийнинг асари фиқҳий муҳокамаларни, ижтиҳод ва истидлолни жадал ривожлантиришга ёрдам берган. Унинг ижодлари фақат фиқҳий масалаларни ҳал этишдаги анъанавий ёндашувларни эмас, балки ижтимоий ва сиёсий вазиятни ҳам инобатга олади. Мазкур мақолада Бухорийнинг асари ва унинг ҳанафий мазҳабини ривожлантиришдаги аҳамияти, ижтимоий ва сиёсий таъсири, замонавий аҳамияти тўғрисида кенгроқ маълумот берилади.