BURHONIDDIN AZ-ZARNUJIYNING ILMIY FAOLIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Maqolada Burhoniddin az-Zarnujiy haqida qisqa ma’lumotlar keltirilgan. U hanafiy faqihi bo‘lib, “Ta’lim al-mutaallim” asari bilan mashhurdir. Zarnujiy ilm-fanda erkak va ayollarning tengligini ta’kidlaydi, shuningdek, o‘qitish jarayonida talabalar, ota-onalar va o‘qituvchilar o‘rtasidagi hamkorlik muhimligini ta’kidlaydi. Uning asari pedagogik nuqtai nazardan dolzarb bo‘lib, bugungi ta'lim tizimiga ahamiyat beradi.