SAUDIYA ARABISTONIDA INSON HUQUQLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Saudiya Arabistonidagi inson huquqlari masalasi global miqyosda xavotir va bahs mavzusi bo'lib kelmoqda. Qirollik hukumati siyosiy dissidentlarni qatl etish va siyosiy faoliyatga nisbatan qat'iy cheklovlari bilan tanilgan. Saudiya Arabistoni podshohligi xalqaro tashkilotlar tomonidan inson huquqlarini buzishda ayblanib keladi. Mamlakatda mutlaq monarxiya hukm suradi, bu erda siyosiy partiyalar taqiqlangan, norozilik harakatlari bostiriladi, va siyosiy dissidentlar qamoqqa olinadi. Ayblovlar o'z ichiga qatl jazosining ko'pligi, qamoqlarda qiynoqlar, siyosiy mahbuslarga nisbatan zo'ravonliklar va so'z erkinligining cheklanishini oladi. Ushbu maqola Saudiya Arabistonidagi inson huquqlari buzilishining huquqiy, ijtimoiy, siyosiy va xalqaro munosabatlarini batafsil o'rganadi.