БУХОРО ФАҚИҲЛАРИНИНГ ҲАНАФИЙ МАЗҲАБИ РИВОЖИДАГИ ЎРНИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Buxoro shahrining tarixiy ahamiyati, shuningdek, Abu Hanifa rahmatullohi alayh asos solgan hanafi mazhabining rivojlanishidagi Buxoro faqihlarining o‘rni ko‘rsatilgan. Maqolada Abu Hafs Ahmad ibn Hafs al-Kabir al-Buxoriy va uning ilmiy faoliyati, shuningdek, uning o‘quvchilari va Buxorodagi madrasa an'analari haqida muhokama qilinadi. Xususan, maqolada hanafi mazhabining Mavarounnahrga kirib kelishi va yoyilishi, shuningdek, Abu Hafs Kabirning ilm-fanga qo‘shgan hissasi batafsil yoritilgan.