QAYTA TIKLANADIGAN ENERGIYA TURLARI ASOSIDAGI ENERGIYA QURILMALARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada qayta tiklanadigan energiya turlari asosidagi energiya qurilmalari haqida so'z yuritiladi. Quyosh, shamol, gidro, biomassa va geotermal energiya kabi asosiy qayta tiklanadigan energiya manbalari va ularning energiya ishlab chiqarish jarayonlari keng yoritiladi. Har bir energiya manbasining afzalliklari, ekologik va iqtisodiy jihatlari tahlil qilinadi. Maqola qayta tiklanadigan energiyaning global ahamiyati va kelajakda energetika sohasidagi o‘rnini tushuntirishga qaratilgan.