Grafning metrik xarakteristikalari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Graf, uch, qirra, uchlar orasidagi masofa, zanjir, oddiy zanjir, metrika aksiomalari, uchburchak tengsizligi, uchning ekssentrisiteti, grafning diametri, diametral zanjir, grafning radiusi, grafning markazi, markaziy uch, radial oddiy zanjir, qirraning (yoyning) uzunligi, additivlik, zanjirning (yo‘lning) uzunligi, minimal uzunlikka ega yo‘l, Deykstra algoritmi.