TARMOQLAR (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Graflar nazariyasida hozirgacha ba’zi iboralar bo‘yicha umumiy kelishuv qaror topmaganligini qayd qilgan edik. Bu fikr graflar nazariyasining tarmoq va tarmoqqa oid tushunchalari bilan ish ko‘rganda yaqqol namoyan bo‘ladi. Ba’zan, “tarmoq” iborasi o‘rniga “to‘r” iborasini ham qo‘llaydilar. Masalan, S.V. Yablonskiyning 1986 yilda bosilib chiqqan Введение в дискретную математику (Diskret matematikaga kirish) nomli o‘quv qo‘llanmasida ([1]da) graf tushunchasi umumlashtirilib, tarmoqning quyidagi ta’rifi berilgan va “tarmoq” tushunchasi xususida fikrlar ham bayon qilingan.