GʻARBIY SIBIRDAGI O‘ZBEKLAR TARIXI VA TAQDIRIGA QISQA NAZAR (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Gʻarbiy Sibir asrlar davomida deyarli Buxoro koloniyalariga aylanib qolayozgandi. Sibir Buxoriylari bu yerda yashayotgan tatarlar (aslida turkiy xalqlar) bilan so‘zlashib asta-sekin o‘z tillarini ma’lum ma’noda o‘zgartirib borganlar.