ЎЗБЕК ВА ЯПОН МАҚОЛЛАРИДА ИМПЕРАТИВЛИКНИНГ ВОҚЕЛАНИШ УСУЛЛАРИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Маълумки, мқоллар структур жиҳатдан тугалланган жумлалар ва иборалардан таркиб топади. Шу сабабли ҳам улар конструктив, семантик ва коммуникатив хусусиятлар билан ажралиб туриш ҳолатлари кузатилади. Тил ва нутққа оид ушбу бирликларни ҳар томонлама ўрганиш уларнинг барча таркибий қисмларини тўлалигича таҳлил қилишни тақозо этади.