DAVLAT TIJORAT BANKLARDA PUL MABLAG’LARNING HISOBI VA AUDITNI TASHKIL ETISHDA MUOMMO VA YECHIMLAR (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Hozirgi zamon iqtisodiyotining asosiy tarkibiy qismlaridan biri bo‘lgan bank tizimi, ayniqsa davlat tijorat banklari, mamlakatning moliyaviy barqarorligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu banklar orqali nafaqat yirik biznes va davlat sektoriga xizmat ko‘rsatiladi, balki oddiy aholi ham o‘z mablag‘larini boshqarish imkoniyatiga ega bo‘ladi. Shu sababli, bank tizimida moliyaviy resurslarni samarali boshqarish, ularning hisobini yuritish va auditini tashkil etish yuqori ahamiyatga ega. Ayniqsa, davlat tijorat banklarida pul mablag‘lari hisobini to‘g‘ri va shaffof olib borishning ta’minlanishi banklarning ishonchliligini va ularning mijozlar oldidagi javobgarligini oshiradi.