DIGITAL COMMUNICATION AMONG UZBEK PEOPLE. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Digital communication in Uzbekistan has rapidly evolved due to the expansion of internet access, mobile networks, and the increasing popularity of social media platforms such as Telegram, Instagram, and YouTube. While digital services and e-commerce have gained prominence, challenges like rural connectivity, internet censorship, and digital literacy disparities persist. The growth of e-government services, digital payment systems, and content creation by local influencers has reshaped communication patterns. As infrastructure improves, Uzbekistan’s digital landscape is expected to further develop, fostering greater connectivity and innovation. O'zbekistonda raqamli muloqot internetga kirish, mobil tarmoqlar va Telegram, Instagram, YouTube kabi ijtimoiy tarmoqlarning ommalashuvi tufayli tez rivojlanmoqda. Raqamli xizmatlar va elektron tijoratning rivojlanishi bilan birga, qishloq joylarda internetga ulanish, internet senzurasining mavjudligi va raqamli savodxonlikdagi tafovutlar hali ham dolzarb masalalardan hisoblanadi. Davlat xizmatlarining raqamlashtirilishi, to‘lov tizimlarining kengayishi va mahalliy kontent yaratuvchilarning faoliyati muloqot shakllarini o‘zgartirmoqda. Infratuzilmaning rivojlanishi bilan O'zbekistonning raqamli muhiti yanada kengayib, yangi imkoniyatlar yaratishi kutilmoqda.