AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA TOVAR MODDIY ZAXIRALAR HISOBINI YURITISHDA MUOMMOLAR VA YECHIMLAR (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Aksiyadorlik jamiyatlari bozor iqtisodiyoti sharoitida muhim ahamiyatga ega bo‘lgan yirik iqtisodiy subyektlardir. Ularning samarali faoliyat yuritishi ko‘p jihatdan tovar-moddiy zaxiralarni to‘g‘ri boshqarish va ularning hisobini yuritishga bog‘liq. Zaxiralar ishlab chiqarish jarayonini uzluksiz olib borish, bozor talablariga tezkor javob berish va moliyaviy barqarorlikni ta’minlash uchun asosiy vositalardan biri hisoblanadi. Shu bilan birga, aksiyadorlik jamiyatlarida tovar-moddiy zaxiralar hisobini yuritishda qator muammolar yuzaga kelmoqda. Ushbu muammolar aksiyadorlik jamiyatlarining iqtisodiy samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Aksiyadorlik jamiyatlarida tovar-moddiy zaxiralar hisobini yuritish nafaqat ichki moliyaviy hisobotlarning aniqligi, balki tashqi investitsiyalarni jalb qilish va bozor raqobatbardoshligini ta’minlash uchun ham juda muhimdir.