SOHALARNI RIVOJLANTIRISHDA SUN’IY INTELEKTNING O‘RNI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Sun'iy intellekt so'nggi yillarda tez rivojlanib, hayajon va ish bilan ta'minlash kelajagi haqida xavotirlar tug'dirdi. Katta til modellari buni aks ettiradi. Ushbu kuchli tizimlar insonga o'xshash tilni tushunish va yaratish uchun katta hajmdagi matn ma'lumotlariga asoslangan.