"ЎЗБЕКИСТОНДА ГЕНДЕР ТЕНГЛИКНИ ТАЪМИНЛАШ ВА АЁЛЛАР ҲУҚУҚЛАРИНИ КЕНГАЙТИРИШ БЎЙИЧА ИСЛОҲОТЛАР: ИҚТИСОДИЙ, ИЖТИМОИЙ ВА ҲУҚУҚИЙ ИМКОНИЯТЛАРНИ РИВОЖЛАНТИРИШ" (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Мазкур мақолада Ўзбекистонда инсон ҳуқуқлари, гендер тенглик ва самарали бошқарувни тарғиб қилиш доирасида ишлаб чиқилган лойиҳа таҳлил қилинади. Лойиҳанинг асосий мақсади аёлларнинг ҳуқуқий имкониятларини кенгайтириш, уларнинг иқтисодий ва ижтимоий манфаатларини ҳимоя қилиш, фуқаролик жамияти салоҳиятини мустаҳкамлаш ва аёллар ҳуқуқларининг бузилишини олдини олишга кўмаклашишдан иборат. Ушбу лойиҳа орқали жамиятда аёлларнинг тенглик ва ижтимоий фаоллик даражасини оширишга қаратилган ислоҳотларга катта аҳамият берилмоқда.