"ЗЎРАВОНЛИКНИНГ ЖАМИЯТГА ТАЪСИРИ ВА УНИ БАРТАРАФ ЭТИШ ЙЎЛЛАРИ: ТЕНГЛИК ВА ЭРКИНЛИК ТАМОЙИЛЛАРИ ДОИРАСИДА" (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Мазкур мақолада жамиятдаги энг ёмон иллатлардан бири бўлган зўравонлик, унинг тенглик ва эркинликни инкор этиши билан боғлиқ оқибатлар таҳлил қилинади. Хотин-қизларга нисбатан тазйиқ ва зўравонликнинг олдини олиш учун самарали ташкилий-ҳуқуқий механизмларнинг яратилиши ва уларнинг аёлларни ҳимоя қилишдаги аҳамияти кўриб чиқилади. Мақола мазкур механизмлар ёрдамида зўравонлик қурбонларига ёрдам бериш ва ҳуқуқларини ҳимоя қилиш масалаларига бағишланган.