NOVERBAL MULOQOTDA RANG-TASVIRNING AHAMIYATI. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Noverbal muloqot — bu so'zlardan tashqari, insonlar o'rtasida ma'lumot almashishning muhim bir shaklidir. U ko'plab jihatlarni o'z ichiga oladi, masalan, mimika, jismoniy harakatlar, tana tili, ovoz tonlari va boshqa noverbal belgilar. Noverbal muloqot insonlarning hissiyotlarini ifodalashda muhim rol o'ynaydi. Masalan, tabassum, ko'z bilan aloqa, yoki qo'llarning harakati orqali insonlar o'z his-tuyg'ularini aniqroq ifodalashlari mumkin.