NOVERBAL MULOQOTDA RANG-TASVIRGA OID TADQIQOTLAR (RUS, O'ZBEK VA INGLIZ TILLARI MISOLIDA). (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Noverbal muloqot — bu insonlar o'rtasida so'zlardan tashqari, his-tuyg'ular, fikrlar va niyatlarni ifodalashning muhim usuli. Har qanday muloqot jarayonida so'zlar bilan bir qatorda, jismoniy harakatlar, yuz ifodalari, tana tili va boshqa noverbal signallar ham muhim rol o'ynaydi. Noverbal muloqot, ko'pincha, insonlar o'rtasidagi aloqani chuqurlashtiradi va muloqotning ma'nosini boyitadi. Bu jarayon, shuningdek, madaniyatga qarab farq qiladi, chunki har bir madaniyatda noverbal signallarni tushunish va ulardan foydalanish usullari o'ziga xosdir. Noverbal muloqot, shuningdek, ijtimoiy munosabatlar, professional aloqalar va shaxsiy hayotda muhim ahamiyatga ega.