N.D. ARUTYUNOVANING “THEORY OF METAPHORS” ASARI ASOSIDA ADABIYOTLAR TAHLILI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada N.D. Arutyunovaning “Theory of metaphors” asari asosida adabiyotlarning ilmiy tahlili olib boriladi hamda metafora bo’yicha turli olimlarning ilmiy va nazariy fikrlaridan iqtiboslari keltirilib, argumentlari muhokama qilinadi.