ОЛИЙ ТАЪЛИМДА ОНА ТИЛИНИ ЎҚИТИШГА ДОИР АДАПТИВ КЎНИКМАЛАРНИНГ АҲАМИЯТИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada oliy ta’limda ona tilini o‘qitishda o‘qituvchidan pedagogik adaptiv ko‘nikmalarga ega bo‘lishi, o‘z-o‘zini tarbiyalash va o‘z-o‘zini rivojlantirish, ta’lim-tarbiya jarayonida eng samarali shakl, metod va vositalardan unumli foydalanish, ijodkor, tashabbuskor va tashkilotchilik qobiliyatiga ega bo‘lish masalalari talqin qilinganВ статье рассматриваются вопросы наличия у преподавателя педагогических адаптивных навыков при преподавании родного языка в высших учебных заведениях, самообразования и саморазвития, наиболее эффективных форм, методов и средств в образовательном процессе, способности к творчеству, инициативности и организаторской деятельности.The article interprets the issues of having pedagogical adaptive skills from the teacher in teaching the native language in higher education, self-education and self-development, the most effective form, method and means in the educational process, the ability to be creative, initiative and organizational