O‘ZBEK VA INGLIZ BOLALAR O‘YINLARIDA SANAMALAR VA TANLOV MAROSIMLARINING QIYOSIY TAHLILI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada o‘zbek va ingliz bolalar folkloridagi sanamalar va tanlov marosimlarining o‘yin jarayonidagi o‘rni va ta’siri tahlil qilingan. Sanamalar bolalar o‘yinlarini tashkil etishda muhim rol o‘ynab, ularning ijodiy tafakkurini, ijtimoiy munosabatlarini rivojlantirishga yordam beradi. Maqolada o‘zbek va ingliz sanamalarining o‘ziga xos xususiyatlari va ularning pedagogik ahamiyati keng yoritilgan. Ushbu marosimlar bolalarga adolatli o‘yin qoidalarini o‘rgatish, ijtimoiylashuv jarayonini kuchaytirish va milliy madaniyatni o‘zlashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.