BUGUNGI KUNDA KASBIY CHARCHASH HAMDA UNDAN SAQLANISH YO’LLARI MASALASI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Inson tug’ulganidan boshlab hayoti davomida turli rollarni ijro etadi. Bu faoliyatlar davomli va uzoq muddatli bo’lgani uchun shaxsda jismoniy, ruhiy, ma’naviy va boshqa charchash (kuyish) holatlari vujudga keladi va ko’pincha biz buni sezmaymiz. Kuyish (ing. burnout) deganda odamlar bilan ishlashda hissiy stressga javoban yuzaga keladigan jismoniy va ruhiy charchoq holati tushuniladi. Charchash - bizning psixikamizga qo'limizdan keladigan me’yordan ko'ra ko'proq narsa berilganda, tashqi bosim haddan tashqari kuchli bo'lganda va bizni hissiy jihatdan "zaryadlash" mumkin bo'lmaganda sodir bo'ladi.