O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI ICHKI ISHLAR ORGANLARI TIZIMIDAGI EKSPERT-KRIMINALISTIKA SOHASINI TERGOVGA QADAR TEKSHIRUV, SURISHTIRUV VA DASTLABKI TERGOV FAOLIYATIDA ASHYOVIY DALILLAR BO’YICHA ISBOTLASH BAZASINI MUSTAHKAMLASH VA RAQAMLI AXBOROT QIDIRUV TIZIMLA (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotming rivojlanishihamda infratuzilmalari tahlil qilinadi hamda olingan natijalar asosida mamlakatimizda raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish boʻyicha bir qancha muammolar va ularning mumkin boʻlgan yechimlari atroflich koʻrib chiqiladi.Bundan tashqari, respublikamiz iqtisodiyotining turli sohalarida raqamli texnologiyaning global ahamiyatga ega boʻlgan platformalarini yaratish mexanizmlari haqida batafsil bayon etilgan hamda ichki ishlar organlari tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar, dalillarni olish mexanizmlari , dalillar bazasini yaratish bo`yicha shaxsiy fikrlar haqida so`z boradi.В данной статье анализируется развитие и инфраструктура цифровой экономики, и на основе результатов подробно рассматривается ряд проблем, связанных с развитием цифровой экономики в нашей стране и возможные пути их решения. подробное описание механизмов создания платформ цифровых технологий мирового значения в различных отраслях экономики нашей республики.личное мнение о реформах, проводимых в системе органов внутренних дел, механизмах получения доказательств и создании доказательная база обсуждается.In this article, the development and infrastructure of the digital economy is analyzed, and based on the results, a number of problems related to the development of the digital economy in our country and their possible solutions are considered in detail. In addition, a detailed description of the mechanisms for creating platforms of digital technology of global importance in various sectors of the economy of our republic. personal opinions on the reforms carried out in the system of internal affairs bodies, the mechanisms of obtaining evidence, and the creation of the evidence base are discussed.