QARDOSH XALQLAR SHOIRI ALEKSANDR AKRADVICH FAYNBERG SHE’RLARIDA VATAN TUYG’USI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlar o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Bu maqolada o’zbek va rus yozuvchisi, betakror va unitilmas asarlar muallifi Aleksandr Faynberg she’rlaridagi ona Vatan, xalqiga bo’lgan mehr-muhabbati, jumladan, Vatanni olqashi va yozuvchining she’rlarini bugungi kelajak avlodga ta’siri va ahamiyati haqida so’z yuritiladi.