HARBIY BO'LMAGAN FAVQULODDA VAZIYATLARDA BOSHQARUVNING IJTIMOIY-MADANIY XUSUSIYATLARI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlar o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada harbiy bo'lmagan favqulodda vaziyatlarda boshqaruvning ijtimoiy-madaniy xususiyatlari keltirilgan. Fuqarolar muhofazasi - umumdavlat mudofaa siyosatlaridan biri bo'lib, u har qanday favqulodda holatlarda fuqarolarni, iqtisodiyot tarmoqlarini muhofaza qilishda, ularning mustaqil ishlashini ta'minlashda hamda qutqarish va tiklash ishlarini bajarishda katta ahamiyat kasb etitilish yoritilgan.