Kichik biznesga yangi imkoniyatlar yaratish tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirishning muhum omili (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
O'zbekistonda kichik biznesni barqaror iqtisodiy o'sish garoviga aylantirish davlatning asosiy maqsadlaridan biri hisoblanadi. O'zbekiston «2030» strategiyasi maqsadlari doirasida ham kichik va o’rta biznesni xalqaro bozorlarga chiqishiga keng imkoniyatlar yaratish va startaplarni qo’llab-quvvatlash kabi belgilangan vazifalar davlat biznesning bunday turlarini rivojlanishidan manfaatdorligini tasdiqlaydi.