НЕФТ ҚУЙҚАЛАРИНИНГ АТРОФ-МУҲИТГА ТАЪСИРИ ЎРГАНИШ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ушбу маколада қолдиқ нефт ва газни қазиб олиш, қайта ишлаш жараёнларида атроф муҳитга техноген таъсири кўрсатишни олдини олиш, табиатни асраш ва табиий ресуслардан оқилона фойдаланишнинг муҳим масалалари хакида маълумотлар келтирилган.