INTELLEKTUAL MULK HUQUQI REJIMIDA SUN’IY INTELLEKT BILAN BOG`LIQ MUNOSABATLAR VA MAMLAKATIMIZDA SUN’IY INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Quyidagi ilmiy ishda muallif sun’iy intellekt texnologiyalarini rivojlantirish, uning jamiyatimiz sohalarida qo`llanilishi, aholi tomonidan foydalanishida mamlakatlarning milliy strategiyalarining o`rni haqida mulohazalar olib borgn. Shuningdek sun’iy intellekt texnologiyalarining intellektual mulk huquqi bilan bog`liq munosabatlardagi ahamiyati, ushbu munosabatlarni tartibga solishdagi masalalar to`g`risida tahliliy yondashuvlarni olib borgan, bundan tashqari mamalakatimiz qonunchiligiga xorijiy mamlakatlar tajribasi asosida mualliflik huquqi bilan bog`liq normalarni tatbiq etish borasida takliflar berilgan.