FUQAROLAR YOSHIGA DOIR PENSIYA TA’MINOTINING TASHKILIY IQTISODIY ASOSLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqolada mamlakatimizda pensiya ta’minoti tizimining amaldagi holati va fuqarolarning yoshga doir pensiya ta’minotining tashkiliy iqtisodiy asoslarini takomillashtirishga qaratilgan chora tadbirlar izchiligini ta’minlash, fuqarolarni ijtimoiy himoya qilish va moddiy qo’llab – quvvatlash, ularning daromadlarini inflatsiya darajasiga qarab indeksatsiyalab borish hamda tegishli ijtimoiy to’lovlar miqdorining minimal iste’mol xarajatlari qiymatidan kam bo’lmasligini ta’minlash maqsadimiz.