KURASHCHILARNI SPORT MUSOBAQALARIGA TAYYORLASHNING IJTIMOIY PSIXOLOGIK XUSUAIYATLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola o’smir yoshidagi kurashchilar shaxsiy fazilatlarini rivojlantirishda ijtimoiy-psixologik omillarni tahlil qilishga qaratilgan. Bundan tashqari, maqolada o`smir kurashchilarda ijtimoiy va psixologik muhitning shaxsiy fazilatlarni rivojlantirishga qanday ta'sir ko'rsatishini o'rganilgan.Maqolada o`smir kurashchilarning shaxsiy fazilatlarini rivojlantirish jarayonida ularning o'z-o'zini anglash, ijtimoiy muloqot va stressni boshqarish qobiliyatlari ilmiy asoslab berilgan. Данная статья направлена на анализ социально-психологических факторов развития личностных качеств борцов в подростковом возрасте. Кроме того, в статье рассматривается, как влияет социально-психологическая среда на развитие личностных качеств у борцов-подростков. В статье дается научное обоснование способности подростков-борцов к самореализации, социальному общению и управлению стрессом в процессе развития их личностных качеств.This article is aimed at analyzing socio-psychological factors in the development of personal qualities of teenage wrestlers. In addition, the article explores how the social and psychological environment affects the development of personal qualities in teenage wrestlers.In the process of developing the personal qualities of teenage wrestlers, their abilities for self-awareness, social communication and stress management are scientifically substantiated in the article.