УЮМЛОВЧИ ЦИЛИНДРИК ЭЛЕВАТОР ДИАМЕТРИНИ КАРТОШКА КОВЛАГИЧ ИШ КЎРСАТКИЧЛАРИГА ТАЪСИРИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ушбу мақолада уюмлаш ва элаклаш қурилмаси билан жихозланган такомиллаштирилган 2 қаторли картошка териш машинасини дала тажрибалари асосида уюмловчи цилиндрик элеватор диаметрининг картошка ковлагич иш кўрсаткичларига таъсири ўрганилган. Тадқиқот натижаларига кўра уюмловчи цилиндрик элеватор диаметри 70-80 cm оралиғида бўлиши лозимлиги аниқланган.