УЮМЛОВЧИ ЦИЛИНДРИК ЭЛЕВАТОРНИНГ ГОРИЗОНТГА НИСБАТАН ЎРНАТИЛИШ БУРЧАГИНИ КАРТОШКА КОВЛАГИЧ ИШ КЎРСАТКИЧЛАРИГА ТАЪСИРИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ушбу мақолада такомиллаштирилган элаклаш ва уюмлаш қурилмаси билан жихозланган 2 қаторли картошка териш машинасини дала тажрибалари асосида уюмловчи цилиндрик элеваторнинг горизонтга нисбатан ўрнатилиш бурчагини картошка ковлагич иш кўрсаткичларига таъсири ўрганилган. Тадқиқот натижаларига кўра уюмловчи цилиндрик элеваторнинг горизонтга нисбатан ўрнатилиш бурчаги 15-20° оралиғида бўлиши лозимлиги аниқланган.