BUGUNGI KUNDA TIJORAT BANKLARINING MOLIYA TIZIMIDAGI TUTGAN O’RNI VA AHAMIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Davlatimiz rahbarining 2022-yil 28-yanvardagi PF-60-son 2022 —2026 yillarga mo‘ljallangan yangi O‘zbekistonning Taraqqiyot strategiyasi”da belgilangan 100-ta maqsadlardan biri Davlat ulushiga ega tijorat banklarida transformatsiya jarayonlarini yakunlab, 2026-yil yakuniga qadar bank aktivlarida xususiy sektor ulushini 60 foizgacha yetkazish vazifasi belgilab berilgan. Banklarning xo’jalik hisobini tashkil qilishda buxgalteriya hisobidaumume'tirof etilgan tamoyillardan foydalaniladi