MUAMMOLI KREDITNI HAL QILISH IMKONIYATLARI VA SAMARASI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada mijozni qarzni to'lashga majburlash imkonini beruvchi samarali usullar xususida so`z yuritilib, amaliy takliflar beriladi. Suningdek, kollektor agentliklari tomonidan qarzlarni undirishda qo'llaniladigan usullar banklar tomonidan qo'llaniladigan usullardan samarali ekanligi qayd etiladi. Shuning uchun, agar siz muammoli kreditni to'lashdan bosh tortsangiz, qarzdor ularga osongina duch kelishi mumkin. В статье рассказывается об эффективных способах заставить клиента оплатить долг и даются практические предложения. Аналогичным образом, методы взыскания задолженности, используемые коллекторскими агентствами, считаются более эффективными, чем методы, используемые банками. Поэтому, если вы откажетесь платить по проблемному кредиту, должник легко может столкнуться с ними.The article talks about effective ways to force the customer to pay the debt and gives practical suggestions. Similarly, debt collection methods used by collection agencies are reported to be more effective than those used by banks. Therefore, if you refuse to pay the problem loan, the debtor can easily face them.