Iqtisodiyotni barqarorlashtirish sharoitida bolalar oziq-ovqat mahsulotlari bozorining ahamiyati (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Iqtisodiyotni barqarorlashtirish sharoitida bolalar oziq-ovqat mahsulotlari bozori muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada bolalar oziqlanishining ahamiyati, bozorning iqtisodiyotga ta’siri va barqaror rivojlanishdagi o’rni tahlil qilinadi. Shuningdek, bozorning rivojlanish strategiyalari va davlatning bu boradagi roli ko’rib chiqiladi. Mahsulot diversifikatsiyasi, mahalliy ishlab chiqaruvchilarni qo’llab-quvvatlash, eksport salohiyatini oshirish va texnologik innovatsiyalar kabi omillar bozorni rivojlantirishda asosiy omillar sifatida ko’rsatiladi. Davlat siyosatlari orqali bozorni tartibga solish va ijtimoiy dasturlarni amalga oshirish orqali bolalar oziq-ovqat mahsulotlari bozori iqtisodiyotni barqarorlashtirishga sezilarli hissa qo’shadi.