Турли даражада шўрланишни тупроқнинг хажмий оғирлигига таъсири. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация. Ушбу мақолада Сирдарё вилоятининг турли даражада шўрланган тупроқлари шароити, тупроғининг тузилиши ҳамда сизот сувларининг жойлашиш чуқурлиги ўрганилиб, олинган илмий тадқиқот натижалари баён қилинган.