KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING IMKONIYATLARI VA ULARNING SAMARADORLIGI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Bugungi kunda korrupsiya butun dunyo bo‘ylab jiddiy muammo sifatida e’tirof etilib, davlatlarning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Korrupsiya nafaqat davlat boshqaruvi va biznes jarayonlariga, balki jamiyatning umumiy ahvoliga ham zarar yetkazadi. Shu sababli, korrupsiyaga qarshi kurashish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi.