O’RTA OSIYODA JADIDCHILIK HARAKATINING MAORIF TARG’IBOTI VA UNING O’ZIGA XOSLIGI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: O’rta Osiyoda shakllangan milliy, madaniy-ma’rifiy tiklanish harakati –jadidchilik va ularning xalqni qoloqlik va diniy xurofotdan ozod etish, maorif sohasini rivojlantirish, keng xalq ommasini savodli qilish uchun jonbozlik ko’rsatgani alohida tahsinga sazovor. Jadidlar milliy birlik, ma’naviy-ma’rifiy islohotlar bilan jamiyatni yangilash, yuksaltirish yo’llarini izlaganlar. Ushbu maqolada yuqorida muallif tomonidan qayd etilgan fikrlar haqida so’z boradi.