Ғўзада турли суғориш усуллари қўлланилганда унинг сув истеъмоли (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация. Ушбу мақолада 2021-2023 йилларда Тошкент вилоятининг суғориладиган типик бўз тупроқлар шароитида олиб борилган тадиқотлар натижаси келтирилган бўлиб, бунда эгатлаб суғоришда 70-70-60% тартиби ҳамда томчилатиб (ТС) суғоришда 70-70-60%, 65-70-65%, 70-75-65% тартибларида суғорилганда ғўзанинг С-6570, С-8298 ва С-6524 навларини сувга бўлган талаби, 1 ц пахта ҳосили олиш учун умумий сув ҳамда мавсумий сув миқдорлари келтирилган.