МОТОБЛОК БИЛАН ИШЛАТИЛАДИГАН САБЗАВОТЧИЛИК КУЛТИВАТОРИ ЮМШАТКИЧ ПАНЖАСИНИНГ УВАЛАШ БУРЧАГИНИ УНИНГ ИШ КЎРСАТКИЧЛАРИГА ТАЪСИРИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация. Ушбу мақолада мотоблок учун ишлаб чиқилган сабзавотчилик култиватори юмшаткич панжасининг увалаш бурчагини унинг иш кўрсаткичларига таъсирини ўрганиш бўйича ўтказилган экспериментиал тадқиқотларнинг натижалари келтирилган. Тадқиқот натижаларига кўра ишлов бериш чуқурлиги ва тупроқнинг уваланиш сифати талаблар даражасида ҳамда иш органининг тортишга қаршилиги минимал бўлиши учун юмшаткич панжанинг увалаш бурчаги 25º-30º оралиғида бўлиши лозимлиги аниқланган.