Kichik sanoat korxonalarning innovatsion rivojlanishi va ularning innovatsion rivojlanish darajasini baholash (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Kichik sanoat korxonalar innovatsion rivojlanishi hozirgi vaqtda muhim masalalardan biri sifatida kuzatilyapti. Yangi mahsulotlar yoki xizmatlar taklif etish orqali innovatsiyalar korxonalarni raqobatda oldinga yo’nalishda yordam beradi. Ishlab chiqarish samaradorligini oshirish maqsadida innovatsion texnologiyalar yordamida jarayonlarni optimallashtirish, resurslardan samarali foydalanish mumkin. Ish o'rinlarini yaratish: Innovatsion rivojlanish yangiliklar va yangi sohalar yaratadi, bu esa yangi ish o'rinlari ochadi. Innovatsiyalar orqali kichik sanoat korxonalari jamiyatda ijobiy o'zgarishlarga olib kelishi mumkin, iqtisodiy barqarorlikni ta'minlaydi. Nihoyat, innovatsion yechimlar ekotizimga zarar yetkazmasdan, resurslardan oqilona foydalanishni ta'minlaydi. Natijada, kichik sanoat korxonalarni innovatsiyalashtirish yuqori natijalarga olib keladi. Shu bois, kichik sanoat korxonalar uchun innovatsion rivojlanish muhimdir.