ЖИНОЯТ ПРОЦЕССИДА ИШТИРОК ЭТУВЧИ ЖАМОАТЧИЛИК ВАКИЛЛАРИ (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Мақолада миллий ва халқаро қонунчиликда ишни судга қадар юритиш босқичида жамоатчилик иштирокининг турлари ва шаклларини таснифлашга оид ягона ёндашув бўлмаганлиги сабабли, муаллиф томонидан таҳлиллар асосида янги таклифлар илгари сурилган. Хусусан, ЖПКнинг 349-моддасида дастлабки терговда иштирок этадиган жамоатчилик вакилларига бевосита холислар, мутахассислар ва таржимонлар кириши, шу билан бир қаторда терговчи жиноятларнинг олдини олиш ва уларни фош этиш учун жамоатчиликни жалб қилишга ҳақли эканлиги кўрсатилган.